فیلتر بنزین که از آن با نام صافی بنزین هم یاد میشود، قطعهای است که حضور آن تاثیر بسیار مهمی در عملکرد اتومبیل شما خواهد داشت. از همینرو در هر سرویس دورهای بررسی وضعیت این قطعه و حتی تعویض آن از اهمیت فراوانی برخوردار است. اگر شما هم جزو کسانی هستید که میخواهید بدانید فیلتر بنزین چیست و چه وظایفی در خودرو دارد تا پایان این مطلب از سایت رادیس کار با ما همراه باشید.
وظیفه فیلتر بنزین چیست؟
از یک طرف کیفیت پایین بنزین و وجود آلودگی در مخازن جایگاههای سوخت کشور و از طرف دیگر پوسیدگی و فرسایش باک بنزین خودرو و سایر اجزای سیستم سوخترسانی، باعث میشود تا در اغلب مواقع آلودگیهای مختلفی درون سوخت اتومبیل شما وجود داشته باشد. مطمئنا زمانی که چنین ناخالصیهایی بتوانند خود به سیستم پاشش سوخت و درون موتور برسانند، میتواند بر عملکرد موتور خودرو تأثیر منفی گذاشته و حتی آسیبهای فراوانی را برای خودروی شما به همراه داشته باشد.
به همین دلیل باید قطعهای به نام صافی یا فیلتر بنزین باید در سر راه مسیر ورودی بنزین به موتور وجود داشته باشد تا بتواند با پاکسازی ذرات و آلایندههای موجود در بنزین، مانع ورود چنین اجزایی به درون موتور شود.
فیلتر بنزین کجاست؟
فیلتر بنزین جایی بین باک بنزین و موتور خودروی شما قرار دارد. به طور معمول، فیلتر بنزین یا در داخل باک سوخت قرار دارد یا جایی در مسیر سوخترسانی (معمولاً در پایین ماشین شما) است. اگر از محل قرار گرفتن فیلتر بنزین خودروی خود مطمئن نیستید، می توانید به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید.
انواع فیلتر بنزین
در ادامه مقاله «فیلتر بنزین چیست» قصد داریم به معرفی انواع فیلتر بنزین بپردازیم. انواع صافی یا فیلتر بنزین موجود در بازار کشور را میتوان در سه پلتفرم زیر تعریف کرد:
فیلتر بنزین فلزی
فیلترهای بنزین فلزی دارای کیفیت بهمراتب بالاتری هستند و میتوان آنها را بهترین فیلترهای سوخت بازار دانست. توان بالای پاکسازی در کنار دوام و مقامت مناسب در مقابل تغییرات دمایی و بنزین بیکیفیت، از جمله خصوصیات فیلترهای بنزین فلزی هستند.
صافی بنزین پلاستیکی
فیلترهای سوخت پلاستیکی نیاز به تعویض سریعتر داشته و طول عمر آنها نیز در مقایسه با فیلترهای فلزی بهمراتب پایینتر است. با این حساب اگر ترجیح میدهید که فیلتر بنزین ارزانتری خریداری کنید و مشکلی هم با تعویض زودهنگام آن ندارید، فیلترهای بنزین پلاستیکی را به شما توصیه میکنیم.
صافی بنزین کارتریجی
دسته دیگری از فیلترهای بنزین، فیلترهای کارتریجی هستند. این فیلترها از قدیمیترین نوع فیلترهای بنزین خودرو هستند که قطعه کارتریجی داخل آنها قابل تعویض بوده و شما نیازی ندارید که هر بار برای تعویض فیلتر، کل قطعه را عوض کنید.
قسمت های فیلتر سوخت چیست؟
یک فیلتر سوخت چرخشی معمولی دارای این اجزا خواهد بود.
صفحه پایه – قسمتی در انتهای محفظه فیلتر که در آن دستگاه با مجموعه نصب جفت می شود. صفحه پایه رابط نصب را فراهم می کند، از نشت سوخت جلوگیری می کند و فشار داخل فیلتر را نگه می دارد. صفحه پایه همچنین دارای رزوه هایی برای نصب فیلتر است.
درپوش انتهایی – ساختار پشتیبانی کننده ای که رسانه فیلتر را در جای خود نگه می دارد. درپوش انتهایی که با استفاده از چسب به محیط فیلتر متصل می شود از نشتی نیز جلوگیری می کند.
لوله مرکزی – لوله مرکزی از فیلتراسیون پشتیبانی می کند و از فرو ریختن آن به داخل جلوگیری می کند. به غیر از اینکه یک جزء ساختاری است، لوله به عنوان خروجی برای سوخت فیلتر شده عمل می کند. برای مقاومت در برابر فشارهای دیفرانسیل ایجاد شده در فیلتر، سازندگان این قطعه را از مواد محکم، معمولاً فولاد، میسازند.
Media Filter- همانطور که از نام آن مشخص است، این قسمت غشایی است که ذرات یا آب و سایر ذرات یا رسوبات را به دام می اندازد. این می تواند سلولز یا یک ماده مصنوعی باشد. یک محیط فیلتر معمولاً برای افزایش سطحی که فیلتر روی آن انجام میشود چیندار میشود.
فنر تراکمی – نیروی فشاری را فراهم می کند که اجزای داخلی را تحت فشارهای متفاوت ثابت نگه می دارد.
سوپاپ تخلیه: هنگامی که در فیلتر سوخت وجود دارد، شیر تخلیه وسیله ای را برای سوخت برای دور زدن محیط فیلتر فراهم می کند. این اجازه می دهد تا سوخت از باک و مستقیماً به موتور بدون فیلتر برسد. این زمانی اتفاق میافتد که محیط فیلتر آنقدر مسدود شده باشد که اجازه عبور سوخت را نمیدهد.
سنسور آب: معمولاً در فیلترهایی که سوخت آب را حذف می کنند، یک سنسور آب فیلتر سوخت تعبیه می شود. هنگامی که آب سوخت به حد بحرانی رسید، سنسور سیگنالی را ارسال می کند که سیگنال داشبورد را روشن می کند. این به راننده امکان میدهد بفهمد که چه زمانی آب Ned باید تخلیه شود.
قوطی – این محفظه ای است که از اجزای داخلی فیلتر سوخت محافظت می کند. این قوطی که از فولاد ساخته شده است، فشار داخل فیلتر را دارد و از ترکیدن آن جلوگیری می کند.