از آنجایی که روغن ترمز نقش بسزایی در عملکرد صحیح و به موقع ترمز خودرو دارد و یکی از عوامل موثر در حفظ جان سرنشینان خودرو است، بنابراین اطلاع از زمان تعویض روغن ترمز امری ضروری است که قصد داریم در ادامه به آن بپردازیم. با رادیس کار همراه باشید.
زمان تعویض روغن ترمز
با گذشت زمان روغن ترمز، رطوبت موجود در هوا را به خود جذب کرده و همین امر باعث می شود تا کیفیت آن پایین آمده و بر روی عملکرد آن تاثیر بگذارد. در نتیجه هر چند وقت یکبار زمان تعویض روغن ترمز فرا رسیده و لازم است تا روغن قبلی و کهنه خارج شده و روغن تازه جایگزین آن شود.
زمان تعویض روغن ترمز هر خودرو با خودرویی دیگر متفاوت است و نمی توان زمان مشخصی برای همه آن ها در نظر گرفت. در نتیجه بهترین کار ممکن، مراجعه به دفترچه راهنمای ماشین و بررسی زمان تعویض روغن ترمز آن است. برای نتیجه گیری بهتر نیز می توانید از یک مکانیک ماهر کمک بگیرید اما به طور معمول بازه زمانی 1 تا 2 سال و هر 50 هزار کیلومتر را برای تعویض روغن خودرو در نظر می گیرند.
نحوه تعویض روغن ترمز
اطلاع از نحوه تعویض روغن ترمز و آگاهی از آن امر مهمی است که هر راننده ای باید کمی با آن آشنا باشد. روش تعویض روغن ترمز عبارت است از:
- خالی کردن مخزن سیلندر اصلی
برای شروع کار بتدا باید تمامی روغن های ترمز موجود در مخزن را خالی کنید. برای اینکار خودرو را خاموش کرده تا فشاری بر روی ترمز نباشد. روش های مختلفی برای تخلیه وجود دارد که می توانید از آن ها برای خارج کردن روغن های داخل سیلندر اصلی خودرو استفاده کنید. مانند: استفاده از سرنگ بزرگ یا پمپ های سیفون کوچک و پمپ انتقال.
- پر کردن مخزن
بعد از آنکه با یکی از روش های بالا روغن هقبلی را خارج کردید، با توجه به نکات ذکر شد بر روی زوغن ترمز جدید و بر اساس نوع خودروی خود، اقدام به پر کردن مخزن با روغن جدید کنید.
- تخلیه و پر کردن مجدد
در ادامه به سراغ چرخ های ماشین رفته و پیچ هواگیری را با استفاده از یک آچار باز کنید تا روغن قدیمی خارج شده و روغن جدید جایگزین آن شود.
این نکته را در نظر داشته باشید که برای انجام اینکار باید از یک فرد دیگر نیز کمک بخواهید تا همزمان با باز کردن پیچ ها، پدال ترمز را تا آخر فشار دهد. در نهایت این مراحل را برای چرخ های دیگر نیز اجرا کنید تا فرآیند تعویض روغن موتور خودروی شما به درستی و کامل انجام شود.
علائم زمان تعویض روغن ترمز
کم شدن و یا قدیمی شدن روغن ترمز خودرو، نشانه هایی دارد و توجه به آن ها ما را آگاه می کند که زمان تعویض روغن رسیده است. علائم زمان تعویض روغن ترمز عبارتند از:
روشن شدن چراغ ترمز
در میان علائم زمان تعویض روغن ترمز، روشن شدن چراغ روغن ترمز آن، ساده ترین و رایج ترین راه برای اطلاع از وضعیت روغن ترمز و کمبود آن است. بعد از روشن شدن این چراغ باید بررسی کنید که علت آن کمبود روغن است یا نیاز به تعویض دارد.
سفت و سخت شدن پدال ترمز
اگر میزان روغن ترمز کم شود و یا نشتی پیدا کند، می تواند بر روی پدال ترمز اثر بگذارد و باعث سفت حرکت کردن آن شود. در این مواقع لازم است که مخزن آن را چک کرده و در صورت کمبود به آن روغن اضافه کنید.
ایراد پیدا کردن ترمز ماشین
لنت های خودرو نیز در صورتی که با کمبود و کاهش روغن ترمز مواجه می شوند، به درستی کار نمی کنند و عملکرد ترمز خودرو با مشکل رو به رو می شود که امری خطرناک است و باید سریع مورد بررسی قرار بگیرد.
ایجاد صدا در هنگام عملکرد سیستم ترمز
هنگامی که سطح روغن ترمز کاهش پیدا می کند، ممکن است باعث ایجاد سر و صدای آزاردهنده در سیستم ترمز شود. بنابراین باید مخزن روغن را بررسی کرده و از میزان و کیفیت روغن موجود در آن مطلع شوید.
هزینه تعویض روغن ترمز
هزینه تعویض روغن و فیلتر در حال حاضر که این مطلب نوشته شده یعنی آبان 1401 برای خودرو هایی مانند پراید چیزی در حدود ۳۰ الی ۵۰ هزار تومان و برای خودرو هایی نظیر ۲۰۶ این قیمت در حدود ۹۰ – ۱۰۰ هزار تومان است. همچنین برای خودرو X 33 هزینه تعویض روغن به طور تقریبی ۶۰ – ۷۰ هزار تومان و این مبلغ برای ماکسیما تقریبا ۱۵۰ – ۱۸۰ هزار تومان است.
اما برای خودرو های لوکسی که نیاز به تعویض روغن دارند، هزینه تعویض روغن ترمز به مراتب بیشتر است. به عنوان مثال برای ماشین بی ام و، این هزینه در حدود ۵۰۰ -۷۰۰ هزار تومان است و این مبلغ برای خودرو هایی مانند لامبورگینی و غیره بیشتر از یک میلیون تومان است.
در این مقاله سعی کردیم تا زمان، هزینه و روش تعویض روغن ترمز را برای شما عزیزان شرح دهیم. اهمیت استفاده از روغن ترمز در خودرو بسیار بالا است. به همین خاطر باید علاوه بر تعویض مایع ترمز در زمان مناسب، از نوع باکیفیت و مرغوب آن نیز استفاده کنید.
رادیس کار به عنوان فروشگاه لوازم یدکی خودرو های لوکس، امکان خرید و تهیه روغن ترمز اصل و باکیفیت را برای خریداران خود فراهم کرده است. کافی است به سایت رادیس کار مراجعه کرده و پس از مشاوره با کارشناسان خبره آن، اقدام به خرید نمایید.